Palvelut

Lasten ja nuorten tilapäishoito Kortteerissa ja Tarinassa

Tilapäishoidon yksiköt Kortteeri Jalasjärvellä ja Tarina Kauhajoella on tarkoitettu 2- 17-vuotiaille vammaisille ja kehitysvammaisille lapsille ja nuorille lyhytaikaista hoitoa ja huolenpitoa varten. Yksiköissämme on 6-7 asiakaspaikkaa. Asiakas voi viipyä yksikössä sopimuksen mukaan alle vuorokauden, viikonlopun tai pidempään esim. omaishoitajan vapaan ajan tai muusta syystä.

Sopimus tilapäishoidosta asiakkaan tarpeen mukaan tehdään hyvinvointialueen omaishoidosta vastaavan viranomaisen kanssa.  

Tilapäishoidon yksikköön voi tulla tutustumaan sovitusti ottamalla yhteyttä Kortteerin yksikön johtajaan sähköpostilla heli.parkkari@arvoises.fi puh. 044-977 4570 tai Tarinan yksikönjohtajaan Pauliina Malmsténiin, pauliina.malmsten@arvoises.fi puh. 041-314 2350.

 

Nuorten aikuisten lyhytaikainen asuminen Stoorissa

Stoori sijaitsee Kauhajoen keskustassa, Topeekan varrella. 5-paikkainen yksikkö tarjoaa yksilöllistä lyhytaikaista hoitoa omaishoitajan vapaan ajan. Tiedustele palvelua hyvinvointialueesi vammaispalveluista. Meillä voi olla muutaman tunnin tai useamman vuorokauden.

Voit olla yhteydessä yksikönjohtaja Pauliina Malmstèniin ja sopia tutustumiskäynnistä.

Olemme tukena rakkaassa työssäsi!

 

Viittomakielen opetus ja tulkkaus

Viittomakielen ja tukiviittomien opetus voidaan toteuttaa vammaispalvelun mukaisena asiakkaan kotona, koulussa tai päivähoitopaikassa. Järjestämme myös räätälöityjä tilauskoulutuksia.

Asiakkaalla on hyvä olla asiantuntijan laatima suositus viittomaopetuksesta ja oman kunnan vammaispalveluista saatu maksusitoumus. Opetus voidaan toteuttaa asiakkaan toivomassa paikassa ja asiakkaalle parhaiten sopivaan aikaan. Asiakkaan tarpeisiin räätälöityyn viittomaopetuksen voi osallistua koko lähipiiri.

 

Neuropsykiatrinen valmennus

Henkilökuntaamme kuuluu kolme koulutettua neuropsykiatrista valmentajaa. Kauttamme on saatavissa neuropsykiatrista valmennusta ja autismikuntoutusohjausta tukemaan arjen sujumista kotona, koulussa, päivähoidossa tai työpaikalla. Teemme yhteystyötä asiakkaan lähipiirin kanssa. Palveluun voi hakeutua oman kunnan maksusitoutumuksella tai itse maksaen. 

Käytössämme on myös Neurosonic -tuoli. Värähtelevä tuoli tarjoaa helpotusta uniongelmiin, apua palautumiseen, tukea rentoutumiseen ja kivun hoitoon. 

Palveluihimme kuuluu myös yksittäisten vammaispalveluun liittyvien kysymysten ja asiakirjojen täyttämisavun tarjoaminen asiakkaalle sekä koulutuspäivien järjestäminen.